Pui in aspic cu salata a la rus

May 31, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,3 kg carne de pui calitatea I fara cap si picioare
  • 1 kg salata a la rus *
  • 300 g aspic *
  • 500 g sos alb *
  • 200 g maioneza *
  • 100 g gogosari rosii
  • 25 g salata verde
  • 10 g sare
  • *) se preiau retetele respective
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Puii se curata, se trec prin flacara si se spala. Gogosarii rosii se spala, se curata de cotor si seminte si se taie in diferite forme pentru decor. Salata verde se curata si se spala fiecare frunza in mai multe ape reci. Aspicul se topeste in baie de apa fierbinte (bain marie). Salata a la rus, aspicul, sosul alb si maioneza se prepara folosind retetele respective.

Tehnica prepararii

Puii se fierb in apa cu sare si se spumeaza; dupa fierbere se racesc si se portioneaza. Salata à la rus se monteaza pe platou. Sosul alb se amesteca cu 200 g aspic. Cu acest sos se innapeaza bucatile de pui, se lasa la rece 5 -10 minute. Pe bucatile innapate se executa un decor din gogosari rosii si se acopera cu aspic topit. Se lasa din nou la rece, 5 -10 minute, apoi se monteaza pe salata a la rus. Marginea salatei se orneaza cu maioneza cu ajutorul unui pos prevazut cu sprit.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou cu decor din frunze de salata verde. Se serveste rece.

  • O portie : carne 90 g; salata si sos 170 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri