May 31, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Puii se curata, se trec prin flacara si se spala. Gogosarii rosii se spala, se curata de cotor si seminte si se taie in diferite forme pentru decor. Salata verde se curata si se spala fiecare frunza in mai multe ape reci. Aspicul se topeste in baie de apa fierbinte (bain marie). Salata a la rus, aspicul, sosul alb si maioneza se prepara folosind retetele respective.
Tehnica prepararii
Puii se fierb in apa cu sare si se spumeaza; dupa fierbere se racesc si se portioneaza. Salata à la rus se monteaza pe platou. Sosul alb se amesteca cu 200 g aspic. Cu acest sos se innapeaza bucatile de pui, se lasa la rece 5 -10 minute. Pe bucatile innapate se executa un decor din gogosari rosii si se acopera cu aspic topit. Se lasa din nou la rece, 5 -10 minute, apoi se monteaza pe salata a la rus. Marginea salatei se orneaza cu maioneza cu ajutorul unui pos prevazut cu sprit.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou cu decor din frunze de salata verde. Se serveste rece.