Pui in aspic (piesa intreaga)

May 31, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,5 kg carne de pui calitatea I fara cap si picioare
  • 50 g ulei
  • 400 g aspic
  • 150 g castravati murati
  • 150 g gogosari rosii in otet
  • 50 g oua
  • 100 g salata verde
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Puii se curata, se trec prin flacara, se spala, se sareaza si se leaga. Castravetii murati si gogosarii se spala si se taie in diferite forme. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb pana ajung de consistenta tare, se racesc, se curata, se spala in mai multe ape reci fiecare frunza. Aspicul se topeste in baie de apa fierbinte (bain marie).

Tehnica prepararii

Puiul se unge cu ulei, se asaza intr-o tava si se frige in cuptor. In timpul frigerii se stropeste cu sucul format. Dupa frigere, se raceste, se formeaza un decor din castraveti, gogosari, felii de ou si se innapeaza (acopera) in aspic.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta neportionat, pe platou cu decor de salata verde. Se serveste rece.

  • O portie: carne cu os 1 kg; aspic si decor 600 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri