May 31, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Puii se curata, se trec prin flacara si se spala. Costita se taie cuburi. Arpagicul se opareste, se curata si se spala. Morcovii se curata, se spala si se taie marunt. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape, se taie marunt. Cand se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie marunt. Mazarea proaspata se spala si se fierbe. Mazarea conserva se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Puii se ung cu untura sau ulei (25 g), se sareaza, se asaza intr-o tava cu untura si se frig la cuptor. In timpul frigerii, se stropesc cu vin si jiul format. Costita se inabusa cu putina apa (100 ml). Morcovii, mazarea, arpagicul si ciupercile se inabusa separat cu câte 50 g margarina si putina apa, sare si piper. Puii fripti se portioneaza.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de legume si costita afumata si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.