Pui in caserole

May 31, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,3 kg carne de pui calitatea I fara cap si picioare
  • 850 g mazare verde proaspata sau 500 g conserva
  • 50 g untura sau ulei
  • 200 g margarina
  • 250 g costita afumata
  • 750 g arpagic
  • 500 g ciuperci proaspete sau 250 g conserva
  • 500 g morcovi
  • 100 ml vin alb
  • 1 g piper macinat
  • 100 g patrunjel verde
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Puii se curata, se trec prin flacara si se spala. Costita se taie cuburi. Arpagicul se opareste, se curata si se spala. Morcovii se curata, se spala si se taie marunt. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape, se taie marunt. Cand se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie marunt. Mazarea proaspata se spala si se fierbe. Mazarea conserva se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Puii se ung cu untura sau ulei (25 g), se sareaza, se asaza intr-o tava cu untura si se frig la cuptor. In timpul frigerii, se stropesc cu vin si jiul format. Costita se inabusa cu putina apa (100 ml). Morcovii, mazarea, arpagicul si ciupercile se inabusa separat cu câte 50 g margarina si putina apa, sare si piper. Puii fripti se portioneaza.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de legume si costita afumata si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne 90 g, garnitura 150 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri