Pui parizian

May 31, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,350 kg pulpe si piept de pui cu os
  • 100 g faina
  • 200 g oua
  • 300 g ulei
  • 2 kg cartofi
  • 50 g patrunjel verde
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea de pui se curata, se spala, se portioneaza, se bate putin si se sareaza. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se sparg intr-un vas si se bat cu telul. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Bucatile de pui se trec prin faina si ou batut si se prajesc in ulei, pe ambele parti.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de cartofi natur cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne 120 g, cartofi 120 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri