Pui pe sticla

Apr 1, 2009 - Mancaruri cu carne

Abudy ne-a trimis o reteta pur romaneasca: "Este o mancare foarte gustoasa si ,zic eu, cu un continut scazut de calorii" :)

Ingrediente
  • 1 pui intreg
  • 2 linguri condimente pentru pui
  • 1 lingurita cimbru
  • sare si piper
  • 200 g ciuperci
  • 2 cartofi mari
  • 1 rosie
  • 1 ardei
  • 1 ceapa mica
  • 50 ml vin alb sec
  • Portii: -1
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

1. Se spala bine puiul. Se freaca cu sarea, piperul si condimentele. Se ia o sticla de bere de tip vechi si se umple pe jumatate cu apa. Sticla poate fi inlocuita si cu un borcan cu diametrul 7–9 cm. Grilajul din cuptor se pune pe ultima treapta.

2 . Se taie legumele dupa grosimea si forma dorita. Se pun in tava cu 100 ml apa, vinul, sare si piper. Se da la cuptor aproximativ 100 de minute. Se verifica din cand in cand daca mai este apa in tava.

SUGESTIE : Atentie la grasime! Daca puiul are multa grasime aceasta se va topi si va ajunge in legume

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri