Pui Shanghai preparat in vas Zepter

Nov 3, 2012 - Mancaruri cu carne

O reteta de Pui Shanghai preparata in vase Zepter

Ingrediente
  • 400 g piept de pui dezosate
  • 2 oua
  • 4 linguri de faina
  • 2 linguri amidon(sau faina)
  • 50g susan
  • sare, piper, boia de ardei (dulce sau iute)
  • apa minerala carbogazoasa sau lapte
  • 100 ml ulei
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: sub 30 minute
mod de preparare

Pieptul de pui se taie fasii.

Se prepara un amestec din oua, faina, susan, sare, boia. Amestecul se dezleaga cu apa sau lapte pana capata consistenta unei smantani groase.

Fasiile de pui se trec prin amidon, apoi se introduc in amestec.

Vasul de 2l se pune pe sursa de caldura la nivel mediu. Cand acul indicator ajunge la inceputul zonei verzi, se pune ulei. Cand este incins uleiul ( dureaza cam 10 secunde) se pun fasiile de carne rand pe rand. Dupa ce se umple toata suprafata vasului, se intorc fasiile pe partea cealalta, se pune capacul si se opreste focul.

Se lasa cu focul oprit cam 2 minute. Se reporneste focul, se intorc pe partea cealalta snitelele si se lasa pana se rumenesc (fara capac). Se scot si se poate pune un nou rand respectand modul de preparare. Ies pufoase, gustoase si ceea ce este cel mai important, nu se ard, deoarece uleiul nu se incinge excesiv.

* reteta advertorial Zepter

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri