Pui sote cu arpagic

May 31, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,3 kg carne de pui calitatea I fara cap si picioare
  • 150 g unt
  • 100 g faina
  • 900 g arpagic
  • 300 g smantana
  • 500 ml lapte
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Puii se curata, se trec prin flacara, se spala, se portioneaza, se sareaza. Arpagicul se opareste, se curata si se spala. Faina se cerne. Laptele se fierbe si se raceste.

Tehnica prepararii

Bucatile de pui se inabusa in 75 g unt cu 100 ml apa si se scot separat. In grasimea ramasa se inabusa arpagicul. In restul de unt (75 g) se adauga faina dizolvata in 100 ml lapte rece, cantitatea de lapte ramasa, smântâna si se fierb impreuna circa 20 minute, amestecând continuu. Sosul se toarna peste bucatile de carne, se adauga arpagicul si se continua fierberea, circa 15 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: carne 90 g, arpagic si sos 120 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri