May 31, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Puii se curata, se trec prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Morcovii, patrunjelul radacina si ceapa se curata, se spala si se taie felii. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie lame. Daca se folosesc ciupercile conserva se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame. Faina se cerne. Laptele se fierbe.
Tehnica prepararii
Bucatile de pui se inabusa in 75 g margarina sau unt cu 100 ml apa, se scot separat. Ceapa, morcovii si patrunjelul radacina se inabusa in margarina ramasa, se adauga faina dizolvata in 100 ml apa rece, laptele fiert, smantna si sare si se fierb 30 minute. Sosul obtinut se strecoara peste bucatile de carne. Ciupercile se inabusa in 75 g margarina sau unt, se adauga peste sosul cu carne si se mai fierb impreuna, circa 15 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta in legumiera sau pe farfurie. Se serveste cald.