Pui sote cu ciuperci si sos de smantana

May 31, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,3 kg carne de pui calitatea I fara cap si picioare
  • 150 g margarina sau unt
  • 100 g morcovi
  • 100 g patrunjel radacina
  • 200 g ceapa
  • 1 kg ciuperci proaspete sau 500 g conserva
  • 100 g faina
  • 300 g smantana
  • 500 ml lapte
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Puii se curata, se trec prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Morcovii, patrunjelul radacina si ceapa se curata, se spala si se taie felii. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie lame. Daca se folosesc ciupercile conserva se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame. Faina se cerne. Laptele se fierbe.

Tehnica prepararii

Bucatile de pui se inabusa in 75 g margarina sau unt cu 100 ml apa, se scot separat. Ceapa, morcovii si patrunjelul radacina se inabusa in margarina ramasa, se adauga faina dizolvata in 100 ml apa rece, laptele fiert, smantna si sare si se fierb 30 minute. Sosul obtinut se strecoara peste bucatile de carne. Ciupercile se inabusa in 75 g margarina sau unt, se adauga peste sosul cu carne si se mai fierb impreuna, circa 15 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in legumiera sau pe farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: carne 90 g, sos si ciuperci 150 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri