Pui sote cu conopida

May 31, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,3 kg carne de pui calitatea I fara cap si picioare
  • 150 g unt
  • 200 g ceapa
  • 125 g faina
  • 300 g smantana
  • 2 kg conopida
  • 500 ml lapte
  • 50 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Puii se curata, se trec prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Conopida se curata, se desparte in buchetele care se tin in apa cu sare 10 minute si se fierb. Faina se cerne. Laptele se fierbe.

Tehnica prepararii

Bucatile de pui se inabusa in 75 g unt cu 100 ml apa. Separat, in 75 g unt se adauga faina dizolvata in 100 ml lapte rece, apoi restul de lapte, smantana, sare si se fierb circa 15 minute. Sosul obtinut se paseaza peste carne, se adauga conopida si se fierb inca circa 10 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in legumiera sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: carne 90 g, conopida 100 g, sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri