May 31, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Puii se curata, se trec prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt.
Tehnica prepararii
Bucatile de pui se inabusa in unt si 100 ml apa si se scot separat. In grasimea ramasa se inabusa ceapa, se adauga 100 g faina dizolvata in 100 ml apa rece, 150 g smantana, sare si se fierbe. Sosul format se toarna peste bucatile de pui, se adauga cantitatea de apa necesara fierberii si se fierb circa 15 minute. Galustele se prepara astfel : uleiul se fierbe cu 250 ml apa, se adauga faina in bloc. Compozitia se raceste putin, se adauga ouale, unul câte unul, sare si jumatate din cantitatea de patrunjel verde. Se portioneaza cu lingurita galuste, care se fierb in apa clocotita cu sare, circa 5 minute, apoi se adauga la sosul cu carne impreuna cu restul de smantana si se fierb inca 10 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald cu patrunjel verde deasupra.