Pui sote cu smantana

May 31, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,3 kg carne de pui calitatea I fara cap si picioare
  • 100 g unt
  • 200 g ceapa
  • 100 g faina
  • 300 g smantana
  • 500 ml lapte
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Puii se curata, se trec prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Laptele se fierbe si se raceste.

Tehnica prepararii

Bucatile de pui se inabusa in unt cu 100 ml apa, apoi se scot separat. In untul ramas se inabusa ceapa, se adauga faina dizolvata in 100 ml lapte rece, cantitatea de lapte ramasa, sare si smantana, se fierbe si se amesteca pentru a nu se forma aglomerari. Sosul obtinut se paseaza peste bucatile de carne si se continua fierberea circa 10 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: carne 90 g; sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri