May 31, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Puii se curata, se trec prin flacara, se spala, se scot oasele de la piept, fara sa se taie carnea. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Painea alba se curata de coaja, se taie felii, se inmoaie in lapte si se scurge bine. Ficatul de pui se curata, se spala si se taie cuburi. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece; doua oua se fierb pâna ajung de consistenta tare, se curata de coaja si se taie cuburi, restul cantitatii de oua se sparg, se separa albusurile de galbenusuri.
Tehnica prepararii
Ceapa si ficatul se inabusa separat in 75 g ulei cu 100 ml apa, se racesc si se amesteca cu pâine, oua fierte, sare, piper, patrunjel, galbenusuri de ou si albusuri batute spuma. Cu aceasta compozitie se umplu puii, se cos, se ung cu 75 g ulei, se asaza intr-o tava si se frig la cuptor, circa 30 minute, stropindu-se cu sucul format. Dupa frigere, se racesc putin si se portioneaza.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald. Se poate servi cu diferite garnituri (cartofi pai sau sip, pireu de cartofi s.a.).