Pulpa de berbec cu sos vanatoresc

Jun 8, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 2,4 kg carne de berbec cu os (pulpa)
  • 100 g ulei
  • 200 g ceapa
  • 200 g morcovi
  • 75 g faina
  • 50 ml otet 9 grade
  • 50 g usturoi
  • 10 g zahar
  • 50 g mustar
  • 2 foi de dafin
  • 400 g macaroane
  • 200 g smantana
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Usturoiul se curata, se spala si se taie felii. Morcovii se curata, se spala si se taie felii. Carnea se dezoseaza, se spala, se impaneaza cu usturoi si 50 g morcovi. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Macaroanele se rup, se fierb in apa clocotita cu sare, se adauga apa rece, se lasa 15 minute, se trec sub jet de apa rece, se scurg de apa si se tin la cald. Faina se cerne. Zaharul se caramelizeaza.

Tehnica prepararii

Carnea impanata se frige la cuptor intr-o tava cu 50 g ulei si 50 ml apa. Ceapa si morcovii se inabusa in 50 g ulei cu 50 ml apa, se adauga faina dizolvata in 100 ml apa rece, mustar, sare, otet, apa fiarta (1,600 l) si foile de dafin. Se adauga apoi si carnea fripta si se fierb circa 60 minute. Carnea se scoate, se portioneaza in 20 bucati, iar sosul se paseaza peste carne. Se adauga zahar caramelizat si smantana; se mai fierb inca 5 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: carne fara os 100 g; sos 200 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri