Jun 8, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Usturoiul se curata, se spala si se taie felii. Morcovii se curata, se spala si se taie felii. Carnea se dezoseaza, se spala, se impaneaza cu usturoi si 50 g morcovi. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Macaroanele se rup, se fierb in apa clocotita cu sare, se adauga apa rece, se lasa 15 minute, se trec sub jet de apa rece, se scurg de apa si se tin la cald. Faina se cerne. Zaharul se caramelizeaza.
Tehnica prepararii
Carnea impanata se frige la cuptor intr-o tava cu 50 g ulei si 50 ml apa. Ceapa si morcovii se inabusa in 50 g ulei cu 50 ml apa, se adauga faina dizolvata in 100 ml apa rece, mustar, sare, otet, apa fiarta (1,600 l) si foile de dafin. Se adauga apoi si carnea fripta si se fierb circa 60 minute. Carnea se scoate, se portioneaza in 20 bucati, iar sosul se paseaza peste carne. Se adauga zahar caramelizat si smantana; se mai fierb inca 5 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.