Jun 2, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se portioneaza in 10 bucati, se bat putin si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ciupercile proaspete se curata, se spala cu multa apa si se taie felii. Daca se folosesc ciuperci conserva se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie felii. Faina se cerne. Usturoiul se curata si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se trec prin faina si se inabusa in 50 g ulei cu 50 ml apa. Ciupercile, ceapa si usturoiul se inabusa in 50 g ulei cu 50 ml apa, se adauga faina dizolvata in 50 g supa rece de oase, pasta de tomate, cantitatea ramasa de supa de oase, piper, sare si se fierb circa 10 minute. Se adauga bucatile de carne si se continua fierberea 20 minute. Spre sfarsitul fierberii se adauga vin si jumatate din cantitatea de patrunjel verde.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se poate servi cu diferite garnituri (cartofi natur, piure de cartofi, pilaf simplu s.a.). Se serveste cald.