Pulpa de porc cu ciuperci

Jun 2, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1 kg carne de porc calitate superioara fara os (pulpa si spata)
  • 100 g ceapa
  • 500 g ciuperci proaspete sau 250 g conserva
  • 75 g pasta de tomate
  • 100 g ulei
  • 30 g usturoi
  • 50 g faina
  • 1 g piper macinat
  • 1 kg supa de oase (se preia reteta respectiva)
  • 50 g patrunjel verde
  • 100 ml vin alb
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se portioneaza in 10 bucati, se bat putin si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ciupercile proaspete se curata, se spala cu multa apa si se taie felii. Daca se folosesc ciuperci conserva se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie felii. Faina se cerne. Usturoiul se curata si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se trec prin faina si se inabusa in 50 g ulei cu 50 ml apa. Ciupercile, ceapa si usturoiul se inabusa in 50 g ulei cu 50 ml apa, se adauga faina dizolvata in 50 g supa rece de oase, pasta de tomate, cantitatea ramasa de supa de oase, piper, sare si se fierb circa 10 minute. Se adauga bucatile de carne si se continua fierberea 20 minute. Spre sfarsitul fierberii se adauga vin si jumatate din cantitatea de patrunjel verde.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se poate servi cu diferite garnituri (cartofi natur, piure de cartofi, pilaf simplu s.a.). Se serveste cald.

  • O portie: carne 60 g; ciuperci 25 g; sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri