Pulpa de porc mistret in aspic

Jun 9, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,5 kg pulpa de porc mistret
  • 100 g ceapa
  • 50 g morcovi
  • 30 g usturoi
  • 100 g ulei
  • 300 g aspic (se preia reteta respectiva)
  • 20 g sare
  • 100 g salata verde
  • 50 g gogosari rosii in otet
  • 50 g castraveti murati
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Usturoiul se curata si se spala. Carnea se spala, se impaneaza cu usturoi si se sareaza. Morcovii si ceapa se curata, se spala si se taie felii. Castravetii si gogosarii se curata, se spala si se taie in diferite forme pentru decor. Aspicul se topeste in baie de apa fierbinte. Salata verde se curata, se spala in mai multe ape reci, fiecare frunza in parte.

Tehnica prepararii

Carnea impanata se inabusa in cuptor cu ulei si apa (200 ml). Se inabusa pe jumatate, se adauga morcovi si ceapa. In timpul inabusirii se stropeste cu jiul rezultat, pentru a se rumeni. Se lasa sa se raceasca si se taie in felii subtiri. Se formeaza un decor din gogosari si castraveti si se innapeaza in aspic.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou, cu decor din frunze de salata verde. Se serveste rece.

  • O portie: carne 90 g; aspic si decor 35 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri