Jun 9, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Usturoiul se curata si se spala. Carnea se spala, se impaneaza cu usturoi si se sareaza. Morcovii si ceapa se curata, se spala si se taie felii. Castravetii si gogosarii se curata, se spala si se taie in diferite forme pentru decor. Aspicul se topeste in baie de apa fierbinte. Salata verde se curata, se spala in mai multe ape reci, fiecare frunza in parte.
Tehnica prepararii
Carnea impanata se inabusa in cuptor cu ulei si apa (200 ml). Se inabusa pe jumatate, se adauga morcovi si ceapa. In timpul inabusirii se stropeste cu jiul rezultat, pentru a se rumeni. Se lasa sa se raceasca si se taie in felii subtiri. Se formeaza un decor din gogosari si castraveti si se innapeaza in aspic.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou, cu decor din frunze de salata verde. Se serveste rece.