Pulpa de vita la tava cu pireu de cartofi

Jun 5, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,1 kg carne de vita calitate superioara fara os (pulpa si spata)
  • 100 g ulei
  • 400 g supa de oase *)
  • 1,5 kg pireu de cartofi *)
  • 450 g mazare sote *)
  • 50 g patrunjel verde
  • 2 g piper macinat
  • 20 g sare
  • *) se preiau retetele respective
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se curata, se spala. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prezentarii

Carnea se sareaza si se condimenteaza cu piper. Se asaza intr-o tava cu ulei si supa de oase si se inabusa la cuptor, circa 2 ore. Din cand in cand, se stropeste cu sucul format. Se scoate carnea, se raceste si se portioneaza (cate 2 bucati la o portie).

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura din sote de mazare si pireu de cartofi, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne 70 g, pireu de cartofi 150 g, mazare sote 45 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri