Pulpa impanata de vita

Jun 5, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,1 kg carne de vita calitate superioara fara os (pulpa si spata)
  • 50 g faina
  • 50 g pasta de tomate
  • 800 g morcovi
  • 150 g ulei
  • 300 g orez
  • 150 g costita afumata
  • 2 kg cartofi
  • 1,5 kg supa de oase (se preia reteta respectiva)
  • 50 g patrunjel verde
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se curata, se spala. Morcovii se curata, se spala, se taie felii. Orezul se alege de impuritati, se spala. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza cu supa (50 g). Costita se taie fasii de 2-3 cm. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare.

Tehnica prepararii

Carnea se se impaneaza cu costita, se sareaza si se introduce la cuptor, impreuna cu morcovi intr-o tava cu ulei si putina supa (150 g). Din cand in cand, se stropeste cu jiul (suc propriu) format se adauga faina dizolvata in supa rece (50 g), pasta de tomate, supa (circa 750 g), sare si se fierb impreuna circa 20 minute. Sosul obtinut se paseaza peste carne si se fierb impreuna circa 45 minute. Se scoate carnea, se raceste si se portioneaza (câte 2 bucati la o portie). Separat, se fierbe orezul in supa ramasa.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura din orez, morcovi, cartofi natur si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne 70 g; garnitura 280 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri