Jun 6, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Morcovii si telina se curata, se spala si se taie fâsii (pentru impanat) si felii (pentru sos). Usturoiul se curata si se spala. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Pulpa se spala si se impaneaza cu telina, morcovi, slanina, usturoi. Cartofii se spala, se curata, se taie cuburi, se spala si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Pulpa impanata se frige la cuptor intr-otava cu ulei, circa 150 ml apa, morcovi, telina, ceapa, piper, enibahar si sare. Carnea se rumeneste pe ambele parti si se scoate intr-un vas separat. In jiul ramas, se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, pasta de tomate, 50 ml vin, apa fiarta (300 ml) si se fierb circa 20 minute. Sosul obtinut se paseaza peste pulpa de vitel si se fierb pe foc mic 15 minute. Spre sfarsitul fierberii se adauga restul de vin si zahar. Carnea se taie 2 felii la o portie.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.