Ragut de berbec (german)

Jun 8, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,5 kg carne de berbec cu os (pulpa)
  • 150 g ulei
  • 150 g ceapa
  • 100 ml vin alb
  • 100 g pasta de tomate
  • 200 g morcovi
  • 100 g telina radacina
  • 300 g mazare conserva
  • 1 kg cartofi
  • 25 g usturoi
  • 50 g patrunjel verde
  • 3 g boia de ardei dulce
  • 200 g costita afumata
  • 250 g rosii proaspete
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Cartofii, morcovii, telina se curata, se spala, se taie cuburi. Usturoiul si ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Costita afumata se taie cuburi. Carnea se spala, se opareste, se spala din nou cu apa rece si se sareaza. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc, se taie jumatati. Mazarea conserva se scurge de lichid, se trece prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Carnea se asaza intr-o tava cu 50 g ulei si 200 ml apa. Se adauga jumatate din cantitatea de piper, usturoi si se frige la cuptor cu temperatura moderata. Se stropeste din timp in timp, cu jiul (suc propriu) format; dupa frigere, se raceste putin si se taie in bucati (cate 2 la o portie). Ceapa se inabusa in 100 g ulei cu 100 ml apa, se adauga morcovi, telina, circa 200 ml apa fiarta si se inabusa, cu vasul acoperit. Cand legumele sunt pe jumatate fierte, se adauga cartofi, circa 800 ml apa si se fierb. Spre sfârsitul fierberii, se adauga sare, piper, boia de ardei, pasta de tomate, usturoi, mazare, costita afumata si se fierb inca 5 minute. Intr-o tava se aranjeaza legumele cu sos, deasupra se pun bucatile de carne, iar peste acestea rosii, se adauga vin si se introduc la cuptor 5-10 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou, farfurie sau in legumiera. Se serveste cald.

  • O portie: carne fara os 70 g; legume si sos 200 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri