Jun 8, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Cartofii, morcovii, telina se curata, se spala, se taie cuburi. Usturoiul si ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Costita afumata se taie cuburi. Carnea se spala, se opareste, se spala din nou cu apa rece si se sareaza. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc, se taie jumatati. Mazarea conserva se scurge de lichid, se trece prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Carnea se asaza intr-o tava cu 50 g ulei si 200 ml apa. Se adauga jumatate din cantitatea de piper, usturoi si se frige la cuptor cu temperatura moderata. Se stropeste din timp in timp, cu jiul (suc propriu) format; dupa frigere, se raceste putin si se taie in bucati (cate 2 la o portie). Ceapa se inabusa in 100 g ulei cu 100 ml apa, se adauga morcovi, telina, circa 200 ml apa fiarta si se inabusa, cu vasul acoperit. Cand legumele sunt pe jumatate fierte, se adauga cartofi, circa 800 ml apa si se fierb. Spre sfârsitul fierberii, se adauga sare, piper, boia de ardei, pasta de tomate, usturoi, mazare, costita afumata si se fierb inca 5 minute. Intr-o tava se aranjeaza legumele cu sos, deasupra se pun bucatile de carne, iar peste acestea rosii, se adauga vin si se introduc la cuptor 5-10 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou, farfurie sau in legumiera. Se serveste cald.