Ragut de berbec

Jun 8, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,5 kg carne de berbec cu os (pulpa)
  • 600 g ceapa
  • 500 g varza alba
  • 150 g ulei
  • 25 g usturoi
  • 2 g piper macinat
  • 2 kg cartofi
  • 50 g patrunjel verde
  • 25 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Usturoiul se curata, se spala si se taie felii. Carnea se spala, se sareaza si se impaneaza cu usturoi. Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Varza se curata de foile depreciate apoi se taie fasii subtiri. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Carnea impanata cu usturoi se asaza intr-o tava cu 50 g ulei cu 100 ml apa si se frige la cuptor. Se stropeste din timp in timp cu jiul format. Carnea fripta se raceste putin si se portioneaza (cate doua bucati la o portie). Ceapa se inabusa in 100 g ulei cu 100 ml apa, se adauga varza, piper, circa 200 ml apa fiarta, jiul (suc propriu) format de la friptura si se continua fierberea circa 30 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de cartofi natur si cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne fara os 70 g; cartofi, varza si sos 200 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri