Jun 8, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Usturoiul se curata, se spala si se taie felii. Carnea se spala, se sareaza si se impaneaza cu usturoi. Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Varza se curata de foile depreciate apoi se taie fasii subtiri. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Carnea impanata cu usturoi se asaza intr-o tava cu 50 g ulei cu 100 ml apa si se frige la cuptor. Se stropeste din timp in timp cu jiul format. Carnea fripta se raceste putin si se portioneaza (cate doua bucati la o portie). Ceapa se inabusa in 100 g ulei cu 100 ml apa, se adauga varza, piper, circa 200 ml apa fiarta, jiul (suc propriu) format de la friptura si se continua fierberea circa 30 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de cartofi natur si cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.