Ragut de vitel cu sos de legume

Jun 7, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,1 kg carne de vitel calitatea I cu os
  • 150 g ulei
  • 150 g ceapa
  • 400 g morcovi
  • 400 g cartofi
  • 300 g mazare conserva
  • 200 g fasole verde conserva
  • 200 g dovlecei
  • 200 g ardei gras
  • 200 g telina radacina
  • 50 g pasta de tomate
  • 2 g piper macinat
  • 25 g faina
  • 400 g rosii proaspete
  • 100 ml vin alb
  • 40 g patrunjel verde
  • 1 kg supa de oase
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii, telina si ardeii grasi se curata, se spala si se taie felii. Cartofii se spala, se curata, se taie cuburi si se spala. Rosiile se spala si se taie jumatati. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Mazarea si fasolea conserva se scurg de lichid si se trec prin jet de apa rece. Dovleceii se curata, se spala si se taie cuburi. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa. Faina se cerne. Supa de oase se prepara folosind reteta respectiva.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se inabusa in 50 g ulei cu 100 ml apa. Se adauga supa de oase si se fierb la foc moderat 40 minute. Morcovii, ceapa, telina si ardeiul gras se inabusa in 100 g ulei cu 100 ml apa, se adauga 500 ml apa fiarta, pasta de tomate, piper, sare si se fierb 15 minute. Apoi se amesteca cu fasole, mazare, dovlecei, cartofi, se adauga carne, deasupra se asaza rosii si se fierb la cuptor circa 20 minute. Spre sfarsitul fierberii, se adauga vin.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne cu os 65 g; legume 160 g; sos 50 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri