Ragut din carne de pui

May 31, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,3 kg carne de pui calitatea I fara cap si picioare
  • 150 g ulei
  • 500 g ceapa
  • 100 g pasta de tomate
  • 400 g morcovi
  • 900 g fasole verde proaspata sau 500 g conserva
  • 500 g mazare conserva
  • 200 g ardei gras
  • 50 g patrunjel verde
  • 5 g boia de ardei dulce
  • 500 g rosii proaspete sau 250 g conserva
  • 1 g piper macinat
  • 100 ml vin alb
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Puii se curata, se trec prin flacara, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii se curata, se spala si se taie cuburi. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie fasii. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Fasolea proaspata se curata, se spala si se fierbe. Fasolea si mazarea conserva se scurg de lichid si se trec prin jet de apa rece. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc, se taie felii.

Tehnica prepararii

Bucatile de pui se inabusa in 75 g ulei cu 100 ml apa si se scot separat. In uleiul ramas se inabusa ceapa, se adauga boia, pasta de tomate, sare si se fierb inca 10 minute. Sosul format se toarna peste carne si se fierb circa 10 minute. Morcovii se inabusa in 75 g ulei cu 100 ml apa, se adauga ardei si se continua inabusirea circa 10 minute, apoi se adauga carne impreuna cu fasole, mazare, piper, rosii si se fierb circa 20 minute. Spre sfarsitul fierberii se adauga vin si jumatate din cantitatea de patrunjel verde.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne 90 g, legume si sos 220 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri