Jun 5, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se taie in 10 bucati si se sareaza. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie lame. Daca se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame. Faina se cerne. Rosiile proaspete se spala si se taie jumatati.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se inabusa in ulei (100 g) cu apa (100 ml) si se scot separat. In jiul format, se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, sare, piper si se fierb circa 15 minute. Sosul obtinut se paseaza peste bucatile de carne si se continua fierberea. Ciupercile se inabusa in 50 g ulei si se adauga peste carne, cand aceasta este fiarta. Se adauga rosii si se fierb impreuna 5-10 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de pireu din cartofi si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.