Ramstec cu sos din ciuperci

Jun 5, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,1 kg vrabioara de vita fara os
  • 150 g ulei
  • 50 g faina
  • 700 g ciuperci proaspete sau 350 g conserva
  • 50 g patrunjel verde
  • 2 kg pireu de cartofi
  • 500 g rosii proaspete
  • 1 g piper macinat
  • 25 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se taie in 10 bucati si se sareaza. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie lame. Daca se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame. Faina se cerne. Rosiile proaspete se spala si se taie jumatati.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se inabusa in ulei (100 g) cu apa (100 ml) si se scot separat. In jiul format, se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, sare, piper si se fierb circa 15 minute. Sosul obtinut se paseaza peste bucatile de carne si se continua fierberea. Ciupercile se inabusa in 50 g ulei si se adauga peste carne, cand aceasta este fiarta. Se adauga rosii si se fierb impreuna 5-10 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de pireu din cartofi si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne 70 g; pireu 200 g; sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri