Ramstec german

Jun 5, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,1 kg vrabioara de vita
  • 500 g oua
  • 300 g ceapa
  • 150 g ulei
  • 3 kg cartofi
  • 100 ml vin alb
  • 1 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se taie in 10 bucati, se bate putin si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se inabusa in 50 g ulei cu putina apa (50 ml) , spre sfarsit se adauga vin si se scot separat. Ceapa se prajeste in 50 g ulei. Se prepara ochiuri din oua, in 50 g ulei si se asaza câte un ou ochi peste fiecare bucata de carne cu decor din piper boabe.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de cartofi si ceapa prajita. Se serveste cald.

  • O portie: carne 70 g; cartofi 180 g; ou cu ceapa 50 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri