Ramstec

Jun 5, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,1 kg vrabioara de vita fara os
  • 3 kg cartofi
  • 100 g ulei
  • 50 g patrunjel verde
  • 100 g vin alb
  • 350 g rosii proaspete
  • 1 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 15 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se taie in 10 bucati si se sareaza. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala si se taie jumatati.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se inabusa in ulei cu putina apa (100 ml), adaugând treptat cantitatea de apa fierbinte necesara, sare, si piper. Se fierbe circa 30 minute si spre sfarsit, se adauga rosii si vin.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra. Se poate servi si cu diferite garnituri din legume, paste fainoase, orez. Se serveste cald.

  • O portie: carne 70 g; cartofi 180 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri