Rata pe varza

Mar 22, 2012 - Mancaruri cu carne

Aveam o rata in congelator si demult ii pusesem gand rau. Astazi i-a venit randul si am zis: pe varza cu tine!

Ingrediente
  • 1 rata
  • 2 verze murate ( potrivite)
  • 1 legatura de marar
  • 1 lingurita boabe piper
  • cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 250 ml. suc de rosii
  • 200 ml apa
  • Portii: 6
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Rata a fost curatata si spalata.

Varza taiata fideluta am amestecat-o cu mararul tocat, cimbru, piperul, sucul de rosii si foile de dafin.

Un sfert din cantitatea de varza am pus-o in vas, peste ea am pus rata pe care am acoperit-o cu varza care a ramas. Am pus apa, am acoperit vasul si l-am bagat la cuptor.

Dupa 1 1/2 ora am scos vasul,am luat cu multa grija capacul si am intrors rata. Am mai lasat-o in cuptor inca o ora, dupa care i-am luat capacul ,am stins focul si am lasat-o in cuptor.

O servesc cu mamaliguta si ardei iute.

  • Pentru tinerele gospodine: carnea de pasare este fiarta sau fripta cand se crapa pielea de la picioare, aripa sau se desprinde de pe osul de la copan.
  • La varza nu am pus grasime pentru ca a fost rata foarte grasa.
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri