Ravioli cu carne de pui (gratinati)

May 28, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 600 g faina
  • 200 g oua
  • 50 g ulei
  • 1 kg sos tomat
  • 50 g unt
  • 100 g cascaval
  • 20 g sare
  • pentru umplutura
  • 650 g carne de pui calitatea I fara cap si picioare
  • 1 kg spanac
  • 50 g oua
  • 100 g ceapa
  • 50 g patrunjel verde
  • 1 g piper macinat
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Spanacul se curata, se spala, se fierbe in apa clocotita, se trece sub jet de apa rece, se scurge bine si se taie marunt. Puii se curata, se trec prin flacara, se spala, se fierb in apa cu sare, se lasa sa se raceasca, se dezoseaza, iar carnea rezultata se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Faina se cerne pe planseta, se face un gol in mijloc in care se pun oua (200 g), sare si se framânta bine, obtinând o coca de taitei de consistenta potrivita. Se acopera si se lasa in repaos, 15 minute.

Tehnica prepararii

Spanacul se amesteca cu carnea de pasare. Ceapa se inabusa in ulei cu 50 ml apa, se adauga sare, piper, se lasa sa se raceasca putin, se adauga un ou (50 g), jumatate din cantitatea de patrunjel verde, cascaval ras si se amesteca bine. Coca framântata se intinde in foaie de taitei de 2 - 3 mm grosime si se taie in patrate cu latura de 6 cm sau se decupeaza in forme rotunde. Pe fiecare bucata se asaza gramajoare din compozitia de carne cu spanac, se umezesc marginile la doua laturi de la fiecare bucata cu putin albus sau apa. Se impatureste (se strânge in doua) si se preseaza marginile cu o furculita pentru a se lipi bine. Raviolii obtinuti se fierb in apa clocotita cu sare circa 15 minute. Se scot intr-un vas cu apa rece, se spala si se asaza pe platou uns cu 25 g unt. Deasupra se toarna sosul tomat, se presara cascaval ras, se pun bucati de unt si se gratineaza la cuptor, 10 minute.

NOTA: Raviolii se pot obtine si dupa procedeul urmator: Coca framântata, se intinde in foaie de taitei de 2 - 3 mm grosime. Pe jumatate din foaie, se asaza gramajoare din compozitia de carne la distante egale (circa 6 mm). Cu albus de ou sau apa, se umezesc cu pensula spatiile dintre gramajoarele din compozitia de carne. Se acopera cu cealalta jumatate a foii de taitei, se preseaza cu furculita spatiile care au fost umezite, pentru a se lipi bine si se decupeaza, cu ruleta, raviolii.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald, 5 - 6 bucati la portie.

  • O portie: raviolii 200 g, sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri