Jun 2, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Rinichii se taie in jumatati, se indeparteaza capsula, se tin in apa cu otet 30 minute, se oparesc, se racesc si se taie cuburi mici. Morcovii si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie cuburi mici. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste, se indeparteaza apa. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Rinichii se inabusa in untura sau ulei (75 g) cu 100 ml apa. Ceapa, morcovii si patrunjelul radacina se inabusa in 75 g untura sau ulei cu 100 ml apa. Dupa inabusire se adauga mustar, faina dizolvata in 50 ml apa rece, circa 1 l apa fiarta, sare, piper si se fierb circa 20 minute. Sosul format se paseaza peste rinichi si se fierb circa 20 minute. Spre sfarsitul fierberii se adauga vin. Macaroanele se fierb in apa clocotita cu sare, se retrage vasul de pe foc, se adauga apa rece, se lasa 15 minute si se trec prin jet de apa rece.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de macaroane. Se serveste cald.