May 31, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Ficatul se curata, se spala si se taie bucati. Morcovii, ceapa si telina se curata, se spala si se taie felii. Orezul se alege de impuritati, se spala si se scurge de apa. Cascavalul se curata si se rade. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza cu 150 g supa.
Tehnica prepararii
Ficatul se inabusa in 50 g ulei. Separat in 50 g ulei cu putina supa (50 g), se inabusa ceapa, morcovi si telina, se adauga faina dizolvata in supa rece, pasta de tomate, 500 g supa necesara fierberii si se fierb impreuna 30 minute. Sosul rezultat se paseaza peste ficatei si se fierb impreuna circa 10 minute, adaugandu-se sare, piper si vin. Orezul se inabusa in uleiul ramas (100 g), se adauga restul de supa de pasare, sare si se fierbe la cuptor, cu vasul acoperit.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie montat astfel : orez in diferite forme, sos cu ficatei, cu cascaval ras deasupra. Se serveste cald.