Rosbrat cu legume (ardelenesc)

Jun 5, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,1 kg vrabioara de vita fara os
  • 200 g morcovi
  • 200 g pastarnac
  • 100 g telina radacina
  • 300 g ardei gras
  • 50 g faina
  • 600 g ceapa
  • 2 kg cartofi
  • 150 g ulei
  • 50 g pasta de tomate
  • 100 ml vin rosu
  • 200 g smantana
  • 2 g piper macinat
  • 50 g patrunjel verde
  • 500 g rosii proaspete
  • 1,5 kg supa de oase
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se taie in 10 bucati, se bat putin si se sareaza. Morcovii, telina, pastarnacul, ceapa, ardeiul gras se curata, se spala si se taie fasii subtiri (julien). Cartofii se spala, se curata, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa. Faina se cerne. Rosiile se spala si se taie jumatati.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se trec prin faina, se inabusa in ulei (50 g) cu 50 g supa si se scot separat. In grasimea ramasa se inabusa ceapa cu 100 g supa, se adauga pasta de tomate, supa (1,250 kg), sare, piper si se fierb 30 minute. Sosul obtinut se strecoara peste carne si se continua fierberea. Morcovii, telina si pastarnacul se inabusa in 100 g ulei cu 100 g supa, apoi se adauga peste carne si se continua fierberea. Când carnea este aproape fiarta, se adauga ardei gras, rosii si se fierb impreuna inca 10 minute. Spre sfârsit se adauga vin.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie cu legume, sos si garnitura de cartofi natur cu patrunjel verde deasupra si smantana. Se serveste cald.

  • O portie: carne 70 g; cartofi 120 g; sos si legume 90 g; smantana 20 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri