Jun 5, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se taie in 10 bucati, se bat putin si se sareaza. Morcovii, telina, pastarnacul, ceapa, ardeiul gras se curata, se spala si se taie fasii subtiri (julien). Cartofii se spala, se curata, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa. Faina se cerne. Rosiile se spala si se taie jumatati.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se trec prin faina, se inabusa in ulei (50 g) cu 50 g supa si se scot separat. In grasimea ramasa se inabusa ceapa cu 100 g supa, se adauga pasta de tomate, supa (1,250 kg), sare, piper si se fierb 30 minute. Sosul obtinut se strecoara peste carne si se continua fierberea. Morcovii, telina si pastarnacul se inabusa in 100 g ulei cu 100 g supa, apoi se adauga peste carne si se continua fierberea. Când carnea este aproape fiarta, se adauga ardei gras, rosii si se fierb impreuna inca 10 minute. Spre sfârsit se adauga vin.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie cu legume, sos si garnitura de cartofi natur cu patrunjel verde deasupra si smantana. Se serveste cald.