Jun 2, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste si se scurge. Faina se cerne. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc; 2 kg se taie in jumatati si se scot semintele; 500 g ramân intregi pentru decor. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se inabusa in 100 g untura sau ulei cu 100 g supa de oase. Ceapa se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 g supa de oase, se adauga faina dizolvata in 100 ml apa rece, pasta de tomate, supa de oase (850 g), piper, usturoi, zahar si sare si se fierb impreuna circa 20 minute. Sosul obtinut se paseaza peste bucatile de carne si se fierb circa 40 minute. Rosiile taiate jumatati se fierb separat cu o parte din sos si se adauga la carne. Peste bucatile de carne se asaza rosii intregi si se introduc la cuptor circa 10 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.