Rosii cu carne de vita

Jun 5, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 800 g carne de vita calitatea I
  • 150 g untura sau ulei
  • 2,7 kg rosii proaspete sau 1,350 kg conserva
  • 300 g ceapa
  • 50 g faina
  • 30 g usturoi
  • 100 g pasta de tomate
  • 25 g zahar
  • 50 g patrunjel verde
  • 2 g piper macinat
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se curata de pielite, se spala, se taie bucati. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc, se taie felii. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste si se indeparteaza apa. Faina se cerne. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Carnea se sareaza si se inabusa in 100 g untura sau ulei cu 100 ml apa, impreuna cu ceapa, usturoi si sare. Se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece si pasta de tomate. Se completeaza lichidul necesar fierberii cu apa fiarta (2 l) si se continua fierberea, 2 ore. Rosiile se asaza intr-o tava cu untura sau ulei (50 g) si putina apa (50 ml) si se introduc la cuptor, timp de 10 minute. Cand carnea este fiarta, se adauga rosii, piper, zahar si se continua fierberea 5-10 minute, la cuptor.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne 45 g; rosii cu sos 250 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri