Jun 5, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se curata de pielite, se spala, se taie bucati. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc, se taie felii. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste si se indeparteaza apa. Faina se cerne. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Carnea se sareaza si se inabusa in 100 g untura sau ulei cu 100 ml apa, impreuna cu ceapa, usturoi si sare. Se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece si pasta de tomate. Se completeaza lichidul necesar fierberii cu apa fiarta (2 l) si se continua fierberea, 2 ore. Rosiile se asaza intr-o tava cu untura sau ulei (50 g) si putina apa (50 ml) si se introduc la cuptor, timp de 10 minute. Cand carnea este fiarta, se adauga rosii, piper, zahar si se continua fierberea 5-10 minute, la cuptor.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.