Rulada din carne de vita cu ficatei de pasare

May 29, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 800 g carne de vita calitatea I
  • 500 g ficat de pui
  • 200 g slanina afumata
  • 200 g oua
  • 150 g ulei
  • 100 g faina
  • 200 ml lapte
  • 2 kg cartofi
  • 50 g patrunjel verde
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • 200 g smantana
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se curata de pielite, se spala, se taie in bucati, se toaca cu masina cu sita deasa. Ficatul de pui se spala, se opareste, se taie cuburi. Slanina se opareste, se taie cuburi. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Faina se cerne. Laptele se fierbe.

Tehnica prepararii

Carnea se amesteca cu 3 oua, sare, piper si se asaza in strat de circa 1 cm grosime. Deasupra se asaza ficat de pui si slanina si se ruleaza. Rulada formata se asaza intr-o tava unsa cu 50 g ulei, se unge cu ou batut deasupra si se introduce la cuptor, 30 minute la foc moderat. Dupa coacere se lasa sa se raceasca si se taie câte 2 bucati la o portie. Din 100 g ulei, faina, lapte si sare se prepara un sos alb la care, spre sfârsitul fierberii, se adauga smantana si se continua fierberea 20 minute. Cartofii se fierb separat in apa cu sare.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, insotit de sos si garnitura de cartofi natur, cu patrunjel verde deasupra. Se poate servi cu diferite garnituri din legume, cartofi s.a. Se serveste cald.

  • O portie: carne 70 g; cartofi 120 g; sos 60 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri