May 14, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se curata de pielite si flaxuri, se spala, se taie in bucati si se toaca cu masina cu sita deasa. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina sc cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece ; 6 bucati se fierb pana ajung de consistenta tare, se curata de coaja, se taie la capete si se scot galbenusurile separat. Painea se inmoaie in lapte si se stoarce bine.
Tehnica prepararii
200 g carne tocata se inabusa impreuna cu 50 g ceapa in 50 g ulei cu putina apa (50 ml). Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu un ou, jumatate din cantitatea de patrunjel verde si sare. Cu aceasta compozitie se umplu albusurile de ou. Restul de carne tocata (600 g) se amesteca cu galbenusurile fierte, patrunjel verde, un ou batut, paine, piper, faina si sare si se framanta bine. Compozitia obtinuta se intinde in strat de 2 cm grosime pe masa unsa cu ulei. Ouale umplute se aseaza pe compozitia de came (in lungimea stratului) si se ruleaza. Rulada obtinuta se asaza intr-o tava unsa cu ulei. Suprafata ruladei se unge cu ulei si se introduce tava la cuptor, cu temperatura moderata. Rulada coapta se lasa sa se raceasca si se taie felii, cate doua la portie.
Prezentarea si servirea
Rulada se prezinta pe platou sau farfurie, cu diferite garnituri (cartofi natur, pireu de cartofi, pilaf s. a.). Se serveste calda.