Rulada din carne de vita cu oua umplute

May 14, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 800 g carne de vita calitatea I
  • 100 g ulei
  • 150 g faina
  • 300 ml lapte
  • 400 g oua
  • 50 g patrunjel verde
  • 150 g ceapa
  • 300 g ceapa
  • 500 g iaurt
  • 1 g piper macinat
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se curata de pielite si flaxuri, se spala, se taie in bucati si se toaca cu masina cu sita deasa. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina sc cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece ; 6 bucati se fierb pana ajung de consistenta tare, se curata de coaja, se taie la capete si se scot galbenusurile separat. Painea se inmoaie in lapte si se stoarce bine.

Tehnica prepararii

200 g carne tocata se inabusa impreuna cu 50 g ceapa in 50 g ulei cu putina apa (50 ml). Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu un ou, jumatate din cantitatea de patrunjel verde si sare. Cu aceasta compozitie se umplu albusurile de ou. Restul de carne tocata (600 g) se amesteca cu galbenusurile fierte, patrunjel verde, un ou batut, paine, piper, faina si sare si se framanta bine. Compozitia obtinuta se intinde in strat de 2 cm grosime pe masa unsa cu ulei. Ouale umplute se aseaza pe compozitia de came (in lungimea stratului) si se ruleaza. Rulada obtinuta se asaza intr-o tava unsa cu ulei. Suprafata ruladei se unge cu ulei si se introduce tava la cuptor, cu temperatura moderata. Rulada coapta se lasa sa se raceasca si se taie felii, cate doua la portie.

Prezentarea si servirea

Rulada se prezinta pe platou sau farfurie, cu diferite garnituri (cartofi natur, pireu de cartofi, pilaf s. a.). Se serveste calda.

  • O portie: rulada 120 g, sos 50 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri