May 13, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala, se taie sferturi, se introduc in apa cu sare, se fierb, se scurg si se lasa sa se raceasca. Costita (100 g) se taie in fasii inguste, iar 25 g se taie in fasii lungi. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Bicarbonatul se dizolva in putina apa.
Tehnica prepararii
Ceapa se inabusa in 75 g untura si 100 ml apa, se adauga 100 g costita, piper si se amesteca pentru uniformizare. Cartofii fierti se paseaza (sau se toaca prin masina), se amesteca cu faina, oua (75 g), bicarbonat, sare si se framanta pana se obtine un aluat, care se intinde pe planseta, in foaie de 2 cm. Peste aluatul intins se asaza compozitia de costita cu ceapa, re ruleaza, se unge deasupra cu galbenusul de la oul ramas. Se asaza deasupra fasii din castita si se presara cu cascaval ras. Rulada se asaza intr-o tava unsa cu untura si se introduce in cuptor, circa 20 minute. Dupa ce s-a copt, se portioneaza.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou. Se serveste cald.