May 14, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se taie in 20 bucati, se bat putin .Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie lame. Daca ciupercile sint conserva se scurg de lichid si se taie lame. Patrunjelul se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Ceapa se inabusa in 50 g untura sau ulei si 50 ml apa. Se adauga ciuperci, sare, piper si patrunjel verde si se continua inabusirea inca 10 minute. Bucatile de carne se acopera cu compozitia obtinuta, se ruleaza, se asaza intr-o tava unsa cu 50 g untura sau ulei, se introduc la cuptor si se stropesc continuu cu apa. Faina se dizolva in apa rece, se adauga boia si smantana, se pun intr-un vas cu 100 g untura sau ulei si se dau in fiert. Sosul obtinut, se strecoara peste rulouri si se mai fierb inca 15 minute.
Prezentarea si servirea
Rulourile se prezinta pe platou sau farfurie.