Rulou de vita umplut cu ficatei de pui

Jun 7, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,1 kg carne de vitel specialitati fara os (pulpa)
  • 150 g orez
  • 250 g ficat de pui
  • 150 g ulei
  • 2 g piper macinat
  • 50 g faina
  • 2 kg cartofi
  • 100 g unt
  • 50 g patrunjel verde
  • 300 g mazare conserva
  • 100 g oua
  • 400 ml lapte
  • 1,4 kg supa de oase
  • 200 g ceapa
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se portioneaza in 10 bucati, se bate si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ficatul de pui se spala si se taie cuburi. Orezul se alege de impuritati si se spala. Cartofii se spala, se curata, se taie cuburi, se spala si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Faina se cerne. Mazarea conserva se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece. Supa de oase se prepara, folosind reteta respectiva.

Tehnica prepararii

Orezul si ceapa se inabusa in 100 g ulei cu 100 ml apa, se adauga 400 g supa de oase si se fierb la cuptor 20 minute, cu vasul acoperit. Pilaful obtinut se raceste si se amesteca cu ficatul de pui inabusit in 25 g unt, oua, sare, piper si jumatate din cantitatea de patrunjel verde. Compozitia obtinuta se asaza in cantitati egale pe bucatile de carne, se ruleaza, se pudreaza, capetele rulourilor se trec prin faina (25 g) si se frig pe ambele parti la cuptor, intr-o tava unsa cu 50 g ulei si 50 ml apa. Se prepara sos de smântâna din 50 g unt, 50 g faina dizolvata in lapte, restul de supa de oase. Sosul obtinut se toarna peste rulouri si se fierb circa 10 minute. Mazarea se inabusa in 25 g unt.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de mazare, cartofi natur si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: rulou 130 g; cartofi 120 g; mazare 30 g; sos 10g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri