Jun 7, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se portioneaza in 10 bucati , se bate si se sareaza. Creierul se curata de membrana intr-un vas cu apa rece si se tine in apa rece 20 minute pentru eliminarea sangelui. Ceapa se curata, se spala; 100 g se taie marunt, iar 100g se taie felii. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Faina se cerne. Morcovii si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie felii. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Supa de oase se prepara, folosind reteta respectiva. Orezul se alege de impuritati si se spala. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa.
Tehnica prepararii
Ceapa taiata marunt si orezul se inabusa in 100 g ulei cu 100 ml apa, se adauga 400 g supa de oase, vin si se fierbe la cuptor 20 minute cu vasul acoperit. Pilaful obtinut se raceste. Creierul se fierbe, se raceste, se taie bucati, se amesteca cu pilaf, sare, piper, oua si patrunjel verde. Compozitia se imparte pe cele 10 bucati de carne, se ruleaza si se trec capetele rulourilor prin faina, apoi se introduc in cuptor intr-o tava cu 50 g ulei cu 100 ml apa si se frig pe ambele parti, se adauga morcovi, ceapa si patrunjel radacina si se fierb impreuna. Se scot rulourile separat si jiul format se paseaza, se adauga pasta de tomate si faina dizolvata cu 50 ml apa si 1 kg supa de oase. Sosul format se toarna peste rulouri si se fierb circa 10 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald. Se poate servi cu diferite garnituri.