Jun 7, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se portioneaza in 10 bucati, se bate, se sareaza. Sunca se taie marunt. Orezul se alege de impuritati si se spala. Cartofii se spala, se curata, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Supa de oase se prepara folosind reteta respectiva.
Tehnica prepararii
Orezul si ceapa se inabusa in 100 g ulei cu 100 ml apa, se adauga 400 g supa de oase si se fierb la cuptor 20 minute, cu vasul acoperit. Pilaful obtinut se raceste, se amesteca cu sunca, sare, piper, oua si patrunjel verde (jumatate din cantitate). Compozitia obtinuta se asaza in cantitate egala pe bucatile de carne, se ruleaza; capetele rulourilor se trec prin faina (25 g). Rulourile se frig pe ambele parti la cuptor intr-o tava unsa cu 50 g ulei si 50 ml apa. Se prepara un sos de smantana din unt, 50 g faina dizolvata cu lapte, smantana si supa (600 g). Sosul obtinut se toarna peste rulouri si se fierb impreuna, circa 10 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.