Rulou de vitel umplut cu sunca si sos de smantana

Jun 7, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,1 kg carne de vitel specialitati fara os (pulpa)
  • 150 g orez
  • 150 g sunca presata
  • 150 g ulei
  • 50 g unt
  • 75 g faina
  • 200 g smantana
  • 2 kg cartofi
  • 2 g piper macinat
  • 100 g oua
  • 400 ml lapte
  • 50 g patrunjel verde
  • 1 kg supa de oase
  • 200 g ceapa
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se portioneaza in 10 bucati, se bate, se sareaza. Sunca se taie marunt. Orezul se alege de impuritati si se spala. Cartofii se spala, se curata, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Supa de oase se prepara folosind reteta respectiva.

Tehnica prepararii

Orezul si ceapa se inabusa in 100 g ulei cu 100 ml apa, se adauga 400 g supa de oase si se fierb la cuptor 20 minute, cu vasul acoperit. Pilaful obtinut se raceste, se amesteca cu sunca, sare, piper, oua si patrunjel verde (jumatate din cantitate). Compozitia obtinuta se asaza in cantitate egala pe bucatile de carne, se ruleaza; capetele rulourilor se trec prin faina (25 g). Rulourile se frig pe ambele parti la cuptor intr-o tava unsa cu 50 g ulei si 50 ml apa. Se prepara un sos de smantana din unt, 50 g faina dizolvata cu lapte, smantana si supa (600 g). Sosul obtinut se toarna peste rulouri si se fierb impreuna, circa 10 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: rulou 130 g; cartofi 120 g; mazare 100
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri