Rulou din carne de porc cu oua in aspic

May 9, 2014 - Mancaruri cu carne



Ingrediente
  • 600 gr carne de porc calitate superioara (pulpa)
  • 500 gr oua
  • 250 gr oua
  • 250 gr aspic
  • 50 gr ulei
  • 50 gr salata verde
  • 50 gr gogosari rosii in otet
  • 20 gr sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala in apa rece si se sareaza. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb pana ajung de consistenta tare, se curata de coaja.Salata verde se curata, se spala fiecare frunza in mai multe ape. Gogosarii se spala, se curata de seminte si se taie in diferite forme.

Tehnica prepararii

Carnea se inabusa la cuptor in 50 gr ulei si 100 ml apa, se raceste si se taie felii subtiri. Fiecare ou se inveleste in felii de carne, se asaza pe platou, pe care in prealabil s-a turnat un strat subtire de aspic. Se executa un decor din gogosari si se innapeaza (acopera) cu aspic, fiecare portie. Preparatul se tine la rece, in frigider.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din frunze de salata verde. Se serveste rece.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri