May 9, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala in apa rece si se sareaza. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb pana ajung de consistenta tare, se curata de coaja.Salata verde se curata, se spala fiecare frunza in mai multe ape. Gogosarii se spala, se curata de seminte si se taie in diferite forme.
Tehnica prepararii
Carnea se inabusa la cuptor in 50 gr ulei si 100 ml apa, se raceste si se taie felii subtiri. Fiecare ou se inveleste in felii de carne, se asaza pe platou, pe care in prealabil s-a turnat un strat subtire de aspic. Se executa un decor din gogosari si se innapeaza (acopera) cu aspic, fiecare portie. Preparatul se tine la rece, in frigider.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din frunze de salata verde. Se serveste rece.