Jun 5, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se taie in 10 bucati, se bat si se sareaza. Macaroanele se rup, se introduc in apa clocotita cu sare, se fierb circa 15 minute, se adauga apa rece, se lasa la racit 15 minute, se trec sub jet de apa rece si se taie bucati de 2-3 cm lungime. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Sunca presata se taie fasii subtiri (julien). Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Morcovii si ceapa se curata, se spala si se taie felii. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Macaroanele se amesteca cu oua, sunca, piper si sare. Cu aceasta compozitie se umplu bucatile de carne care se ruleaza si se prind cu scobitori. Rulourile obtinute se asaza intr-o tava cu 50 g ulei si 50 g supa si se inabusa la cuptor 30-40 minute. Separat in 50 g ulei si 50 g supa se inabusa ceapa, morcovi, se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, supa (circa 400 g), foi de dafin, sare, mustar si se fierb circa 20 minute. Sosul rezultat se paseaza peste rulouri si se fierb 10 minute, adaugand smantana si spre sfarsit vin.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra si smantana. Se serveste cald.