Rulou din carne de vita umplut cu macaroane

Jun 5, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1 kg carne de vita calitate superioara fara os (pulpa si spata)
  • 150 g macaroane
  • 200 g sunca presata
  • 100 g ulei
  • 50 g faina
  • 100 ml vin alb
  • 50 g mustar
  • 100 g morcovi
  • 100 g ceapa
  • 200 g smantana
  • 100 g oua
  • 2 foi de dafin
  • 500 g supa de oase
  • 50 g patrunjel verde
  • 1 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se taie in 10 bucati, se bat si se sareaza. Macaroanele se rup, se introduc in apa clocotita cu sare, se fierb circa 15 minute, se adauga apa rece, se lasa la racit 15 minute, se trec sub jet de apa rece si se taie bucati de 2-3 cm lungime. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Sunca presata se taie fasii subtiri (julien). Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Morcovii si ceapa se curata, se spala si se taie felii. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Macaroanele se amesteca cu oua, sunca, piper si sare. Cu aceasta compozitie se umplu bucatile de carne care se ruleaza si se prind cu scobitori. Rulourile obtinute se asaza intr-o tava cu 50 g ulei si 50 g supa si se inabusa la cuptor 30-40 minute. Separat in 50 g ulei si 50 g supa se inabusa ceapa, morcovi, se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, supa (circa 400 g), foi de dafin, sare, mustar si se fierb circa 20 minute. Sosul rezultat se paseaza peste rulouri si se fierb 10 minute, adaugand smantana si spre sfarsit vin.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra si smantana. Se serveste cald.

  • O portie: rulou umplut 120 g; sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri