May 28, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se taie in bucati si se toaca cu masina. Prapurul se tine in apa calduta pentru a se desface. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste si se indeparteaza apa. Morcovii, pastarnacul si patrunjelul se curata, se spala si se taie felii. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Carnea se amesteca cu ceapa, oua, piper, sare si patrunjel verde. Compozitia obtinuta se imparte in doua, se asaza peste bucata de prapur si se ruleaza. Ruloul obtinut se asaza intr-o tava unsa cu untura sau ulei. Se unge suprafata rulourilor cu untura sau ulei, de jur imprejur se asaza felii de morcovi, pastarnac, patrunjel radacina si se introduce tava la cuptor la temperatura moderata, pentru a se frige. Ruloul fript se scoate pe un platou, se lasa sa se raceasca putin si se portioneaza in 20 bucati (cate 2 bucatai la o portie) . Sosul se prepara din 50 g untura sau ulei in care se adauga faina dizolvata in apa rece, supa de oase , smantana si sare. Se serveste cald, cu sos deasupra.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald, cu sos deasupra. Se poate servi si cu garnitura din pireu de cartofi sau cu pilaf.