Mar 16, 2009 - Mancaruri cu carne
Se ia una bucata sotie din zona Moldovei si se pune la treaba :). Lasind gluma, merita sa incercati aceasta reteta…
1. Se taie ceapa marunt si se caleste in unt intr-o tigaie, se adauga si orezul si se lasa citeva minute la inabusit. Apoi se da la racit.
2. Se amesteca ouale cu carnea tocata si verdeturile, sare, piper.
3. Se adauga ceapa si orezul si se amesteca pina se omogenizeaza.
4. Se aseaza pe fundul vasului 2-3 frunze de varza intregi, apoi se alcatuieste patul din varza tocata marunt, cimbru, marar uscat si costita afumata. Se ia compozitie cam cit o nuca si se inveleste in frunzele de varza murata formindu-se sarmalutele
5. Se aliniaza pe patul de varza sarmalutele astfel: un rind de sarmalute printre care presaram costita afumata, mararul si cimbrul verde, un rind de varza taiata marunt + costita afumata, alt rind de sarmalute …
6. Dupa ce s-au asezat in straturi, se pune sucul de rosii (dupa gust), putina apa si se invelesc cu frunze intregi. Se baga la cuptor la foc moale, circa doua ore.
A doua zi se adauga din nou putin suc de rosii si un pahar de vin alb si lasa in cuptor inca doua ore.
Se servesc cu smintina, mamaliguta, ardei iute murat si vin rosu …
Poftim la o portie sanatoasa de sarmale ca acasa!