May 28, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Puii se curata, se trec prin flacara si se dezoseaza. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Se scot cotoarele de la varza, se aleg foi pentru sarmale, iar restul se taie fin. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe pe jumatate in apa cu sare. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie jumatati. Costita se taie cuburi.
Tehnica prepararii
Ceapa se inabusa in ulei cu 150 ml apa si se raceste, se amesteca cu carnea si se toaca cu masina, apoi se amesteca cu orezul, sare si piper; compozitia rezultata se infasoara in foi de varza; sarmalele astfel preparate se aranjeaza una langa alta, intr-o cratita in care s-a asezat un strat de varza taiata fin, astfel ca mijlocul vasului sa ramana gol, care se completeaza cu restul de varza taiata si costita, care sa acopere sarmalele. Deasupra se presara cimbru, se adauga pasta de tomate, boia si lichidul necesar fierberii. Se acopera vasul si se introduce la cuptor, la foc moderat. Dupa 30-40 minute de fierbere, se adauga rosii si se continua fierberea.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.