Sive cu carne de iepure

Jun 9, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 2 kg carne de iepure cu os
  • 150 g morcovi
  • 250 g ceapa
  • 100 g telina radacina
  • 1 g cimbru
  • 800 g arpagic
  • 2 g piper macinat
  • 2 foi de dafin
  • 500 g ciuperci proaspete sau 250 g conserva
  • 250 g costita afumata
  • 250 ml vin rosu
  • 150 g ulei
  • 50 g faina
  • 25 g usturoi
  • 100 g sange de iepure
  • 1 kg bait (se preia reteta respectiva)
  • 25 ml coniac
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Baitul se prepara folosind reteta respectiva. Iepurele se tine in bait 12 ore. Ceapa se curata, se spala si se taie felii subtiri (pestisori). Telina radacina, morcovii se spala, se curata si se taie marunt. Arpagicul se opareste si se curata. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape reci si se taie lame. Cand se folosesc ciuperci conserva se scurg de lichid, se spala, se trec prin jet de apa rece si se taie lame. Costita afumata se taie cuburi. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Iepurele se scoate din bait, se zvanta, se portioneaza si se sareaza. Carnea se inabusa in ulei (100 g) si apa (100 ml), circa 15-20 minute. Se adauga ceapa, morcovi, telina radacina, foi de dafin, cimbru, usturoi, bait (1 kg) si se fierb 15-20 minute. Se adauga sangele de iepure, faina dizolvata in 50 ml apa, 150 ml vin si se fierb circa 10 minute. Carnea se scoate, iar sosul se strecoara prin sita. In sosul obtinut se adauga coniac, 100 ml vin si piper macinat. Separat costita se prajeste in ulei (50 g) si se scoate separat. In uleiul ramas se adauga arpagic si ciuperci, se inabusa, apoi se amesteca cu costita prajita. Carnea se asaza in tava, se adauga ciuperci, costita si arpagic, sos si se introduce in cuptor pentru circa 10-15 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri