Jun 7, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se portioneaza, se bate si se sareaza. Creierul se spala, se curata de membrana intr-un vas cu apa rece si se tine in apa rece 20 minute pentru eliminarea sangelui. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala din nou, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Lamaia se spala si se taie felii subtiri. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ceapa si morcovii se curata, se spala si se taie felii. Faina se cerne. Supa de oase se prepara, folosind reteta respectiva.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se trec prin faina, se inabusa in ulei cu 100 g supa, se adauga cantitatea ramasa de supa de oase, vin si se fierb circa 15 minute. Morcovii si ceapa se fierb in apa cu sare. Când legumele sunt fierte, se adauga otet, foi de dafin, creier si se fierb 10 minute. Creierul se raceste in lichidul de fierbere, se taie bucati, se asaza peste snitele, se adauga piper si se fierb in vas acoperit la cuptor, 10 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.