Snitel de porc "Bratislava"

Jun 2, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 850 g carne de porc calitate superioara fara os (pulpa si spata)
  • 150 g untura sau ulei
  • 300 g creier
  • 50 g ceapa
  • 50 g faina
  • 150 g pesmet
  • 200 g oua
  • 2 g piper macinat
  • 50 g patrunjel verde
  • 2 foi de dafin
  • 25 ml otet 9 grade
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se portioneaza, se bate putin si se sareaza. Creierul se curata de pielite intr-un vas cu apa rece, se spala, se tine in apa rece cu sare 20 minute, se fierbe cu foi de dafin, otet, piper. Creierul se raceste si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Faina si pesmetul se cern. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt.

Tehnica prepararii

Ceapa se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa. Când este aproape gata, se adauga creierul si se continua inabusirea circa 5 minute, se adauga piper si sare, se lasa sa se raceasca, adaugand patrunjel verde si ou si se amesteca pentru uniformizare. Compozitia formata se portioneaza in 10 parti care se asaza pe snitele si se ruleaza. Snitelele se trec prin faina, ou si pesmet, se prajesc in 100 g untura sau ulei.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald. Se poate servi cu garnitura din legume s.a.

  • O portie: 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri