Jun 2, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se portioneaza, se bate putin si se sareaza. Creierul se curata de pielite intr-un vas cu apa rece, se spala, se tine in apa rece cu sare 20 minute, se fierbe cu foi de dafin, otet, piper. Creierul se raceste si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Faina si pesmetul se cern. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt.
Tehnica prepararii
Ceapa se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa. Când este aproape gata, se adauga creierul si se continua inabusirea circa 5 minute, se adauga piper si sare, se lasa sa se raceasca, adaugand patrunjel verde si ou si se amesteca pentru uniformizare. Compozitia formata se portioneaza in 10 parti care se asaza pe snitele si se ruleaza. Snitelele se trec prin faina, ou si pesmet, se prajesc in 100 g untura sau ulei.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald. Se poate servi cu garnitura din legume s.a.