Snitel de porc cu sos de lamaie

Jun 2, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 850 g carne de porc calitate superioara fara os (pulpa si spata)
  • 100 g untura sau ulei
  • 100 g faina
  • 150 g smantana
  • 200 g lamaie sau 5 g sare de lamaie
  • 25 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se portioneaza in 10 bucati, se bat putin, se sareaza si se trec prin faina. Faina se cerne. Lamaia se spala; de la jumatate din cantitate se extrage sucul, iar cealalta jumatate se taie felii subtiri.

Tehnica prepararii

Ceapa se asaza intr-o tava cu 100 g untura sau ulei si se frige la cuptor. Faina dizolvata in 100 ml apa rece se inabusa in 75 g untura sau ulei, se adauga apa necesara fierberii si se amesteca continuu pentru a nu se forma aglomerari. In sosul format, se adauga snitelele, smântâna si sare, se fierb impreuna. Cand carnea este fiarta, se adauga suc de lamaie.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din felii de lamaie. Se serveste cald. Se poate servi cu garnitura din orez, paste fainoase s.a.

  • O portie: carne 55 g, sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri