Jun 2, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se portioneaza in 10 bucati, se bat putin, se sareaza si se trec prin faina. Faina se cerne. Lamaia se spala; de la jumatate din cantitate se extrage sucul, iar cealalta jumatate se taie felii subtiri.
Tehnica prepararii
Ceapa se asaza intr-o tava cu 100 g untura sau ulei si se frige la cuptor. Faina dizolvata in 100 ml apa rece se inabusa in 75 g untura sau ulei, se adauga apa necesara fierberii si se amesteca continuu pentru a nu se forma aglomerari. In sosul format, se adauga snitelele, smântâna si sare, se fierb impreuna. Cand carnea este fiarta, se adauga suc de lamaie.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din felii de lamaie. Se serveste cald. Se poate servi cu garnitura din orez, paste fainoase s.a.