Snitel de porc cu usturoi

Jun 2, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 850 g carne de porc calitate superioara fara os (pulpa si spata)
  • 100 g untura sau ulei
  • 3 kg cartofi
  • 150 g usturoi
  • 50 g faina
  • 500 g supa de oase
  • 100 g pasta de tomate
  • 30 g patrunjel verde
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se portioneaza, se bate putin, se sareaza. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala, se taie cuburi, se fierb in apa cu sare. Usturoiul se curata, se spala, se piseaza cu sare si se amesteca cu 200 ml apa. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se inabusa in 100 g untura sau ulei cu 100 g supa de oase. Dupa inabusire, se scot separat. In jiul format se adauga pasta de tomate, faina dizolvata cu 50 ml apa rece, sare, 400 g supa de oase si se fierb 15 minute. Sosul obtinut se strecoara peste snitele si se fierb circa 30 minute. Cand snitelele sunt fierte se adauga mujdei de usturoi strecurat si se continua fierberea 5 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: snitel 55 g; cartofi 180 g; sos 60 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri