Jun 2, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se portioneaza, se bate putin, se sareaza. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala, se taie cuburi, se fierb in apa cu sare. Usturoiul se curata, se spala, se piseaza cu sare si se amesteca cu 200 ml apa. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se inabusa in 100 g untura sau ulei cu 100 g supa de oase. Dupa inabusire, se scot separat. In jiul format se adauga pasta de tomate, faina dizolvata cu 50 ml apa rece, sare, 400 g supa de oase si se fierb 15 minute. Sosul obtinut se strecoara peste snitele si se fierb circa 30 minute. Cand snitelele sunt fierte se adauga mujdei de usturoi strecurat si se continua fierberea 5 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.