Jun 2, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se portioneaza in 10 bucati, se bat putin si se sareaza. Creierul se curata de membrana intr-un vas cu apa rece, se spala si se tine in apa rece 20 minute, pentru eliminarea sangelui; se fierbe si se taie bucati. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie marunt. In cazul folosirii ciupercilor conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie marunt. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Mazarea conserva se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece. Cand se foloseste mazare proaspata se curata, se spala si se fierbe. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se trec prin faina, se inabusa in 125 g untura sau ulei cu 100 ml apa, se fierb si se scot separat. In grasimea ramasa, se inabusa ceapa si ciupercile, se adauga pasta de tomate, piper, mazare, creier, sare, jumatate din cantitatea de patrunjel verde si se fierb 10 minute. Spre sfarsit, se adauga vin. Omleta se pregateste cu 25 g untura sau ulei. Se taie bucati, se adauga la compozitia cu creier si ciuperci si se fierb impreuna, putin.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, astfel: snitel pe care se asaza compozitia de ou, ciuperci si creier, cu sos si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.